Skip to content
eOsobna

Aktiviraj eOI

Preuzmite programski paket eOI Middleware za svoj operativni sustav te ga instalirajte na računalo pa umetnite osobnu iskaznicu u čitač pametnih kartica.

Nakon instalacije programskog paketa pokrenite instalirani program s računala (eOI Middleware), unutar aplikacije odaberite opciju „Aktiviraj karticu“ te upišite svoj inicijalni PIN.

Nakon upisa inicijalnog PIN-a, slijedite zadane korake i postavite osobni identifikacijski i potpisni PIN te PUK.

Nakon uspješne validacije traženih vrijednosti u svim poljima, Vaša elektronička osobna iskaznica spremna je za korištenje.

VAŽNO: PIN elektroničke osobne iskaznice dužni ste čuvati i poduzeti odgovarajuće mjere zaštite od neovlaštenog pristupa i uporabe. Ako sumnjate da je Vaš PIN otkriven, promijenite ga, a ako ste ga izgubili ili zaboravili, javite se u najbližu Policijsku upravu ili postaju.

Programski paket eID Middleware omogućuje korištenje eOI. Besplatan je i dostupan svim građanima

Instalacija MSI eOI Middleware 

Instalacija Windows eOI Middleware 

Instalacija Linux eOI Middleware

Instalacija Mac eOI Middleware

 

Kako biste bili sigurni u uspješnost instalacije, molimo Vas da slijedite upute za korištenje programskog paketa. 

Programski paket eID Middleware dostupan je za Microsoft Windows operativni sustav (Windows 7 i više verzije), Ubuntu Linux operativni sustav (16.04.2 i više verzije) i Macintosh OS X (10.11 El Capitan i više verzije). Podržane su 32-bitne i 64-bitne verzije operativnih sustava za Windows i Ubuntu Linux, dok je za OS X podržana 64-bitna verzija.

Kako biste znali kako se prijaviti u sustav e-Građani svojom eOI pratite upute u nastavku:

 

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno PRIHVAĆAM